Nové krmení pro psy DOLINA NOTECI

DOLINA NOTECI kapsičky pro psy díky svému zvláště vysokému obsahu živin a dieteticky preventivním vlastnostem podle unikátní receptury vyvinuté odborníky v oboru veterinární dietetiky. 80 % jeho složení tvoří maso a živočišné produkty (hovězí 40 %, husa 40 %, z toho husí srdce 26 %). Kromě toho obsahuje také čerstvé ovoce a přísady přirozeně bohaté na látky, které mají pozitivní vliv na zdraví a kondici psa, jako jsou například novozélandské mušle nebo mořské řasy. Bezobilné krmivo bylo zpracováno v minimální míře, čímž si zachovalo maximum biologicky aktivních látek. Základem produktu jsou specifické druhy masa, např.: Hovězí - nízkotučné červené maso, z toho polovinu tvoří zdravé nenasycené tuky.

Hovězí maso je druh masa, který je zvláště vhodný pro potřeby aktivních psů. Obsahuje kreatin, který zvyšuje výkon, urychluje metabolismus a regeneraci po cvičení, dále L-karnitin napomáhající spalování tuků a kyselinu linolovou (CLA), která zlepšuje stav svalů. Hovězí maso poskytuje alanin – aminokyselinu, která chrání svaly před poškozením, když tělo nedostává dostatek sacharidů, a tím zabraňuje ztrátě svalové hmoty. Je zdrojem perfektně stravitelného železa - zajišťuje správné hospodaření s krví, fosforu - udržuje zdravé kosti a zuby, zinku - ovlivňuje stav pokožky a selenu - chrání před oxidativním stresem, dále vitamínů B, A a E.

Husa - nejkaloričtější ze všech drůbežích mas, vyznačující se vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, které se v mase ptáků vyskytují vzácně - pro zdraví kardiovaskulárního systému a efektivní činnost nervové soustavy. Bohaté na vitamíny A, E a B. Husy špatně snášejí uzavřenost, proto nejsou vhodné pro průmyslový chov. Obvykle žijí na polootevřených výbězích. Navíc jsou to vybíraví ptáci – krmí je zelenou potravou a ovsem. Taková strava ovlivňuje chuť, nutriční a zdravotní přínosy jejich masa. Husí maso se doporučuje zejména při oslabení organismu nebo ve stravě fyzicky aktivních psů.

Jehněčí maso - světle růžové maso s jemnými vlákny. Díky obsahu vnitrosvalového tuku, který se vlivem tepelné úpravy nerozpouští, je extrémně šťavnaté. Jeho přednosti vyplývají ze způsobu krmení jehňat - převážně mlékem, zeleným krmivem a trávou a fyzické aktivity - ovčí farmy se nacházejí převážně v ekologicky čistých oblastech, na horských pastvinách. Jehněčí maso poskytuje vysoce kvalitní, hypoalergenní bílkoviny - proto se doporučuje zejména pro psy náchylné na potravinové alergie. Dále obsahuje vitamíny skupiny B, mikro- a makroprvky nezbytné pro správné fungování organismu a také n-6 a n-3 polynenasycené mastné kyseliny v příznivém poměru. Je také zdrojem L-karnitinu - zvyšující výkonnost organismu a kyseliny orotové, která má protirakovinné vlastnosti - obsahuje 30x více než např. vepřové nebo drůbeží maso.

Telecí - lehce stravitelné, měkké maso s křupavou strukturou se zanedbatelným množstvím vnitrosvalového tuku, bohaté na pojivovou tkáň, která je zdrojem kolagenu - ovlivňující mj. na pružnosti kůže a kloubů. Jedinečné vlastnosti tohoto masa jsou z velké části dány způsobem krmení telat – krmí se především mlékem. Telecí maso se doporučuje pro dietní účely. Obsahuje hodně bílkovin a zároveň málo tuku. Je bohatý na vitaminy skupiny B, zejména vitamin B1 - nezbytný pro zdraví nervového, oběhového a cévního systému a B12 - podílející se na tvorbě a regeneraci červených krvinek, dále na železo, které zabraňuje anémii a udržuje kostní systém v dobrém stavu. dobrý tvar fosforu.

Klokan - tato zvířata žijí pouze ve svém přirozeném prostředí, živí se listy, trávou, květinami, kapradinami a mechy. Jejich maso neobsahuje antibiotika ani hormony a z těchto důvodů je považováno za jedno z nejzdravějších na světě. Tento druh dobře funguje ve stravě alergiků. Klokani metan (skleníkový plyn) vůbec neprodukují – nijak negativně neovlivňují ekosystém. Jejich červené maso je extrémně libové - obsahuje přibližně stejné množství tuku jako kuřecí, poskytuje především tělu potřebné nenasycené tuky a zároveň hodně vysoce stravitelných bílkovin a zároveň je bohaté na železo a zinek, které podporují imunitní systém a mastné kyseliny prospěšné pro kardiovaskulární systém, DHA a EPA a také vitamíny, mezi které patří především vitamín B12 podporující nervový systém.

Srnčí zvěř - srnčí zvěř žijící ve volné přírodě se živí divokými rostlinami, listím, trávou, lesními plody a celý život tráví v pohybu. Jejich červené nízkokalorické maso je díky zdravé stravě a aktivnímu životnímu stylu libové a dobře prokrvené. Má mimořádně příznivé poměry bílkovin a tuků, je také bohatý na esenciální mastné kyseliny a železo, které je součástí hemoglobinu zásobujícího tělo kyslíkem. Tyto živiny mají pozitivní vliv mj na imunitní systém a vykazují protirakovinné vlastnosti. Protože tato zvířata jedí pouze přirozenou potravu, jejich zdravé maso neobsahuje žádná antibiotika ani hormony. Je tedy dobře snášen alergiky. Zvěřina navíc pochází pouze z ekologicky neutrálních a udržitelných zdrojů.

Kachna - výživný a na bílkoviny bohatý ušlechtilý druh drůbeže. Kachny nejsou vhodné pro typický průmyslový chov. Pocházejí výhradně z malých farem, kde mohou volně chodit ven a jsou krmeni obilnými zrny. Kachní maso, i když je kalorické, obsahuje mnoho zdravých tuků a má příznivý profil esenciálních mastných kyselin pro zdraví. Kromě toho poskytuje velkou dávku železa, které zabraňuje anémii, je antioxidantem a zabraňuje neoplastickým změnám selenu a zajišťuje správné fungování pokožky, zinku, ale i vitamínů skupiny B působících na celé tělo.

Jelen - výhody jeleního masa vyplývají ze zdravého životního stylu, který toto zvíře vede: z udržování přirozené stravy založené na čerstvých listech, travinách a bylinkách i intenzivní každodenní fyzické aktivitě. Díky tomu obsahuje málo tuku a hodně bílkovin. Navíc v něm nejsou přítomna žádná antibiotika ani hormony. Z těchto důvodů se proto jelení maso doporučuje alergikům. Zvěřina je bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin – ve srovnání s hovězím masem obsahuje až 5x více n-3 kyselin, mezi které patří pečují o imunitu a pomáhají předcházet rakovině. Vitaminy B3 (niacin) a B12 obsažené v jelením mase podporují mj. nervový systém. Zinek udržuje kůži a srst v dobrém stavu a přispívá ke správné funkci imunitního systému.

 

Přihlášení zavřít